Tourbeschrijving

Vertrek

Tussen februari en Juli
Elke dag vanaf 2 personen vanuit ’t Vat om 11.00
Tenminste 2 dagen tevoren reserveren en aanmelden is verplicht.

Terugkomsttijd Paramaribo

14.00 uur

Duur

2 dagen

Accomodatie

Bedden of hangmatten
Geheel verzorgd: maaltijden, drinken, snacks, fruit, gids en entreegelden

Prijs

€ 95,- voor 2 dagen
€ 85,- voor studenten


Tourbeschrijving:
U wordt met een busje opgepikt bij ’t Vat in Paramaribo. Onderweg naar Matapica wordt er gestopt bij de pier van Mariënburg aan de Commewijnerivier. Vanaf Mariënburg wordt er een bootje genomen naar de plantage Johanna en Margaretha. Hier wordt er een bootje genomen door het moeras, richting Matapica. De reis door het moeras is ongeveer 20 kilometer lang. Dit is een spectaculaire reis, vroerger moest er kris-kras door het moerras gevaren worden. Tegenwoordig heeft Staatsolie een kanaal aangelegd en is het Matapica strand een stuk gemakkelijker te bereiken.

Eenmaal aangekomen heeft u de gelegenheid om uit te rusten, ook kunt u ervoor kiezen om een heerlijke duik in het water te nemen, een heerlijke strandwandeling te maken met de gids of gewoon lekker te zonnen. Als u een vogelliefhebber bent, vergeet dan vooral uw verrekijker en fotocamera niet. Hier kunt u verschillende soorten vogels spotten, aangezien Matapica een populaire plaats voor vogels is om te overwinteren. De middagmaaltijd wordt genuttigd.

no images were found

In de middag of in de avond kunt u getuige zijn van de unieke gebeurtenis: het werpen van eieren door de zeeschildpadden. In het hoogseizoen komen er heel veel schildpadden aan wal zowel overdag als in de nacht.

no images were found

Wanneer de avond intreed, eten wij een heerlijke avondmaaltijd en maken wij ons klaar voor het avondprogramma. Nadat u hiervan genoten heeft zullen wij slapen in hangmatten of bedden. De volgende ochtend, wordt u gewekt met een heerlijk ontbijtje wordt er weer gerelaxed aan het strand en in de middaguren reizen wij weer terug naar Paramaribo.

no images were found